Fietstocht door Den Haag, thema VOEDSEL / ons eten [19 sep '21]

Op zondag 19 september organiseert Stadslandbouw Den Haag, samen met het Haags voedselplatform Ons Eten, vier prachtige fietstochten rondom het thema voedsel. En nog wel helemaal gratis!
Zet deze datum alvast in je agenda en nodig je vrienden en buren uit!

Je komt langs plekken in en rond de stad waar eten wordt verbouwd, verhandeld of bewerkt. Langs bewust ondernemende Haagse horeca, producenten in en rond de stad, hedendaagse initiatieven, buurttuinen en locaties met een interessante geschiedenis! En natuurlijk valt er wat te proeven.

Keuze uit vier thema-routes:

  1. GROENTE Stad en ommeland route
  2. VIS - ZEE- Scheveningen en kust route
  3. ZUIVEL - KAAS - VLEES - Koe in de wei route
  4. BROOD - BIER - BOER - Graan, brood en Haagse bieren

Meer informatie over hoe lang, hoe laat, waar enzovoort volgt in de komende uitnodiging.

Vragen of gewoon alvast aanmelden? Mail naar Stadslandbouw@denhaag.nl
Meer weten over Ons Eten? Zie www.ons-eten.nl

Pro tip: blijf op de hoogte en voeg de Haagse Makers Kalender toe aan je eigen agenda.

Route 1 – Groente uit Den Haag (13 km)

start 10.30 en eindigt rond 16.00
Verleden, heden en toekomst van de groentes op ons bord. Waar komen de groentes op jouw bord vandaan? In deze route rijden we van de Grote Markt, Dagelijkse Groenmarkt via het Voedsellokaal van Lekkernassuh naar de Mient. Van daar rijden we langs de CSA van Pluk, een klein stukje het Westland en we eindigen bij de Groene Matties waar mensen samen groentes telen in hun wijk.

Route 2 – Zee, vis en wier (8 km)

start 14.00 en eindigt rond 17.00
De zee en rivieren zijn van oudsher een rijke bron van vis en schelpdieren. In deze route rijden we van de Grote markt, Riviervismarkt via Greens en een Circulaire voedselstraat, naar Seelab en de Scheveningse haven. Onderweg verkennen we wat je uit het water kan eten en horen we over de Noordzeeboerderij die zeewier kweekt en nemen we een kijkje in de vissershaven.

Route 3: Boter, kaas en eieren (15 km)
start 10.30 en eindigt rond 16.30

Op zoek naar de koeien in de wei, de kippen in de ren en wat we rechtstreeks van de boer kunnen eten. In deze lange route rijden we van de Grote Markt, Botermarkt en Lange Beestenmarkt via oa. een distributiecentrum op de Binckhorst, eitjes in Ypenburg naar Leidschendam waar we de koeien op boerderij Akkerlust begroeten en het indrukwekkende panorama platteland bezoeken op de Molenwei.

Route 4 - Brood, bier en boeren (7 km)

start 10.30 en eindigt rond 15.30
Waar wordt ons brood gebakken en van wat voor graan? Van Grote Markt, Koorenhuis via diverse Haagse bier- en broodmakers naar het Zuiderpark waar we de verschillende verhalen horen over ons brood, graan en wat daar allemaal bij komt kijken.

We zien je graag op 19 september, dus meld je gauw aan.


image004